NÓG MEER SPEELPLEZIER

Heb je zin om nog meer spellen te doen met de Yogaletters? Dat kan.

Op deze pagina met extra inspiratie en downloads staan verschillende spellen die je kunt uitprinten. Zo haal je nog meer uit je lichaamsalfabet! 

Veel speelplezier!

Kim

DOWNLOADS

Hieronder staan de Yogaletter poster (2xA3), een dobbel spel en bingo kaarten voor je klaar.

POSTER: 2 x A3

POSTER: A2

DOBBELKAART

BINGOKAART

YOGALETTER DOBBELSTEEN

KLEURPLAAT ABC

SPELUITLEG: DOBBELKAARTEN

Je speelt met twee dobbelstenen en probeert alle 12 cijfers te dobbelen. Heb je een cijfer gegooid, dan maak je de bijbehorende Yogaletter. Gooi je voor de tweede keer hetzelfde cijfer, maken de andere spelers de bijbehorende Yogaletter.

SPELUITLEG: YOGALETTER BINGO

Een speler trekt steeds blind een Yogaletterkaart. Staat deze op jouw Bingokaart, dan streep je de letter af en maak je de letter met je lichaam. Wie het eerst de kaart vol heeft, heeft gewonnen.

SPELUITLEG: YOGALETTER DOBBELSTEEN

Om de beurt gooi je met de dobbelsteen. Bedenk dan eerst een woord met die letter, voordat je de letter met je lichaam maakt. Denk bijvoorbeeld aan dieren, auto merken, steden of Disney helden. Gooi je een keer dubbel, dan mag je iemand aanwijzen die jouw letter maakt. 

VIDEO’S

Hieronder staan een aantal video’s voor je klaar met uitleg over de Yogaletterhoudingen.

“IS HET NIET FANTASTISCH DAT JE MET 26 LETTERS EEN ONEINDIG AANTAL WERELDEN KAN CREËREN?”

– onbekend –

OVER KIM

Ik ben Kim, de Online Yoga Juf. Mijn passie voor kinderyoga begon toen ik zag hoe rustig mijn zoontje werd van af en toe meedoen met mijn yogaoefeningen. 

Zo ontstond het idee voor Online Yoga Juf in de Klas. Hierbij maak ik gebruik van mijn video skills als camera journalist in combinatie met kinderyoga oefeningen. Deze korte speelse video’s zijn bedoeld voor in de klas.

Ik geloof namelijk dat contact maken met je lichaam, gronden, bewegen en ademhalingsoefeningen doen enorm goed is voor kinderen. Op een speelse manier leren ze dagelijkse prikkels te verwerken. Ze leren omgaan met stress en spanning, en uiteindelijk leren en ontwikkelen ze beter omdat ze toegang hebben tot hun eigen ‘aan- en uitknop’.

Naast de videolessen zijn er nu ook de Yogaletter kaarten om thuis of in de klas mee te bewegen, spelen en plezier te maken.