BEWEGEND LEREN IS BELANGRIJK

Kinderen leren door beweging. Het stimuleert de hersenen, ze ontdekken, spelen en ontwikkelen zich spelenderwijs. Toch zitten kinderen langer en vaker stil dan goed voor ze is.

Leuke en leerzame beweegspellen voor thuis én in het onderwijs zijn daarom onmisbaar! En dat is precies wat de Yogaletters zijn; een ervaringsgerichte manier om samen met beweging, letters en spel bezig te zijn.

Een voorwaarde om te kunnen leren, is plezier hebben in nieuwe dingen proberen. Het maakt bij Yogaletters dus niet uit of het helemaal juist is hoe je LOL spelt. Plezier en lekker samen bewegen is waar het om gaat.

Ontdek het met de Yogaletters!

VRAAG HIER JE GRATIS YOGALETTER DOBBELKAART AAN

THUIS, OP DE BSO OF IN DE KLAS

Je speelt de Yogaletterspellen in tweetallen, kleine groepjes en klassikaal

Emotionele ontwikkeling

Kinderen ontdekken vreugde en blijdschap door dingen die lukken. Daarnaast leren ze ook teleurstellingen verwerken en hun doorzettingskracht in te zetten om iets weer opnieuw te proberen. 

Betere concentratie

Door bewegen en leren af te wisselen of zelfs te combineren kunnen kinderen zich beter concentreren. Dit heeft een positief effect op de leerprestaties. 

Lichaamsbewustzijn

Het spelen met de Yogaletters zorgt ervoor dat een kind een relatie met zijn lichaam ontwikkelt door de positieve effecten van de yogahoudingen.

Letters ervaren

Doordat veel letters van het alfabet lijken op bestaande yogahoudingen, komt het alfabet nóg meer tot leven. Het maakt de letters driedimensionaal, waardoor ze beter ‘blijven hangen’ bij de kids. 

Niveau aanpassen

Met het Spelboek erbij pas je de moeilijkheidsgraad per spel eenvoudig aan het niveau van jouw kind of klas aan. Zodra jonge kinderen wat letters gaan herkennen, spelen ze al gemakkelijk Memorie met je mee. 

Tussendoortje

Sta je voor de klas, dan spreken de verschillende beweegspellen gebaseerd op bestaande klassenspelletjes je vast aan. Speel samen “Levende Spiegels” of “Wie is het?” en ontdek hoe je de verschillende spellen kunt gebruiken.

SPELEN IS DE HOOGSTE

VORM VAN ONDERZOEK

Albert Einstein

WAT LEREN KINDEREN MET YOGALETTERS?

Met de Yogaletterkaarten zijn kinderen op een speelse manier bezig met letters, hun lijf en samenspel. 

Doordat je de Yogaletters zowel via visuele, auditieve en kinesthetische leerstijlen aanbiedt, zijn leerlingen op verschillende (speelse) manieren met taal bezig. Tijdens het spelen benoem je, laat je zien en maken de kinderen de letters met hun eigen lichaam. Dit draagt bij aan hun mondelinge ontwikkeling, het leren luisteren en spreken.

Ook mooi: het sluit aan bij spellingmethodes, letterherkenning en zelfs het lezen en schrijven van (korte) woorden. 

Letter Y

WAT ZIT ER IN HET YOGALETTER BEWEEGSPEL?

Hang de posters op in de klas en gebruik de kaarten tijdens het spelen!

In de Yogaletter kaartenset zitten: 

  • 52 kaarten (2x alle 26 letters) op A6 formaat, waarop het alfabet in leesletters en Yogahoudingen is uitgebeeld
  • Spelboek met meer dan 20 leuke en educatieve beweeg en letterspellen
  • Uitprint-klare poster (t.w.v. €12,95 incl BTW) op 2x A3 formaat 
  • Extra’s zoals nóg meer printklare spellen en video’s met speel en beweegoefeningen

 Wil je alleen de poster bestellen? Dat kan: voor €12,95 inclusief btw ontvang je de Yogaletter poster in 2x A3 formaat in digitale vorm, zodat je deze zelf kunt downloaden en printen.

 

REACTIE

De afbeeldingen van de Yogaletters spraken me gelijk aan. De kleuren, de eenvoud en al die verschillende kinderen. De leerlingen gingen er meteen enthousiast mee aan de slag. “Kijk meester, zie je wat ik ben?”

Mike Nijskens, Topwijs.nl

REACTIE

Lekker even tussendoor bewegen is belangrijk. Wanneer ze straks de Yogaletters kennen, kan ik het bijvoorbeeld ook in gaan zetten bij spelling of een dictee. Dan kunnen ze het woord uitbeelden en voelen! – Britt Roelands, leerkracht Montessori groep 3/4/5

REACTIE

Het zijn wel allemaal hoofdletters terwijl we in de onderbouw juist de kleine letters aanbieden. Vroeger was ik daar erg stug in. Nu niet meer. Hoofdletters zijn nu eenmaal gemakkelijker te schrijven, je kunt zelf de koppeling maken met de kleine letters en met de Yogaletters zijn ze lekker bezig en in beweging. – Mike Nijskens, Topwijs.nl

REACTIE

Ik geef les aan een groep 3-4-5. Een echte doe-klas met met veel jongens en een grote behoefte aan beweging en interactie. We zijn eerst de letters gaan oefenen en ze leren uitbeelden met behulp van de digitale poster. Ideaal als geheugensteuntje op het digibord!  – Britt Roelands, leerkracht Montessori groep 3/4/5

REACTIE

Levend Memory bijvoorbeeld, sluit aan bij coöperatieve werkvormen die voor leerkrachten en leerlingen bekend zijn. Daardoor zijn de spellen met de Yogaletters gemakkelijk toe te passen. Het is erg laagdrempelig zodat leerlingen er zelf ook mee kunnen werken. Bijvoorbeeld de één schrijft een letter op de rug en de ander moet dan raden welke Yogaletter het is en deze nadoen. – Mike Nijskens, Topwijs.nl

REACTIE

Levend Memory bijvoorbeeld, sluit aan bij coöperatieve werkvormen die voor leerkrachten en leerlingen bekend zijn. Daardoor zijn de spellen met de Yogaletters gemakkelijk toe te passen. Het is erg laagdrempelig zodat leerlingen er zelf ook mee kunnen werken. Bijvoorbeeld de één schrijft een letter op de rug en de ander moet dan raden welke Yogaletter het is en deze nadoen. – Mike Nijskens, Topwijs.nl

REACTIE

In deze klas kan ik de Yogaletters mooi aanbieden, bijvoorbeeld wanneer het onrustig is of als sommige kinderen het even een moment nodig hebben om te aarden. Ik zie het ook voor me dat ze er straks zelfstandig mee aan de slag gaan en tijdens de pauze buiten letters gaan maken.  – Britt Roelands, leerkracht Montessori groep 3/4/5

PRE ORDER de Yogaletters kaartenset en krijg ze

(tot 1 November) GRATIS thuisgestuurd! 

De Yogaletters kaartenset wordt half Oktober 2021 verwacht

(vers van de drukpers ;-))

Wil je méér dan 5 kaartensets in een keer bestellen, neem dan even contact met me op via mail@onlineyogajufindeklas.nl

OVER KIM

Ik ben Kim, de Online Yoga Juf. Mijn passie voor kinderyoga begon toen ik zag hoe rustig mijn zoontje werd van af en toe meedoen met mijn yogaoefeningen. 

Zo ontstond het idee voor Online Yoga Juf in de Klas. Hierbij maak ik gebruik van mijn video skills als camera journalist in combinatie met kinderyoga oefeningen. Deze korte speelse video’s zijn bedoeld voor in de klas.

Ik geloof namelijk dat contact maken met je lichaam, gronden, bewegen en ademhalingsoefeningen doen enorm goed is voor kinderen. Op een speelse manier leren ze dagelijkse prikkels te verwerken. Ze leren omgaan met stress en spanning, en uiteindelijk leren en ontwikkelen ze beter omdat ze toegang hebben tot hun eigen ‘aan- en uitknop’.

Naast de videolessen zijn er nu ook de Yogaletter kaarten om thuis of in de klas mee te bewegen, spelen en plezier te maken.  

 

education is a living,

breathing art form

– Sally Haughey –